
Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Gereçler
- Yuvarlak pandispanya
- 5 yumurta (Oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 su bardağı elenmiş un.
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta (Buğday yahut mısır fark etmez)
- 125 gram margarin
- 1 bütün yumurta
- Damla çikolata
- 1 paket içinde ikili olan kremşanti (+ 1 poşet daha kremşanti)
- Pasta süsü
Doğum Günü Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kremayı yapalım soğusun. Kremanın içine margarin hariç kalan bütün gereçleri tencere koyup çırpıçı ile karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Yeterlice yoğunlaşınca altını kapatıp margarini ekleyelim margarin eriyene kadar karıştıralım. Kremanın üzerine değecek biçimde buzdolabı poşetini koyalım soğusun.
- Kekin yapılışı için yumurta ve şekeri mikser ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım sonra sıvıları katıp çok az çırpıp el çırpıcısına geçelim, unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek azar azar katalım. Üç seferde katarsak güzel olur.
- Pasta çemberinin altına yağlı kağıt serip kağıdı yanlardan kıvıralım hamuru içine dökelim. Kalıp eni ölçüsü 23. 5 cm.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece 30 dakika alt üst ayarda fansız fırında orta rafında denetimli pişirin.
- 30 dakika sonra kürdanla denetim edip telin üzerine kalıbı aykırı halde koyup soğutalım bu halde yapılırsa pandispanya sönmez. Soğuduktan sonra keki üç kat kestim.
- Kekin katlarını ıslatmak için süt yahut meyve suyu kullanabilirsiniz. Her katın ortasına yeteri kadar krema sürüp damla çikolata serptim bu halde kek bitene kadar yaptım.
- Dışını bir paket kremşanti ile sıvazladım sonra gül duyusu ile üzerine gül biçimi verdim.