Doğal Meyve Suyu (Şeftali) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo olgun şeftali
- 2 kahve fincanı toz şeker
Doğal Meyve Suyu (Şeftali) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeftalilerimizi güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. İri formda dilimleyip çekirdeklerinden ayıklıyoruz. Derin bir tencereye yatırıp üzerine şekerimizi serpiyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp 3-5 saat civarı şekerin erimesi ve şeftalinin suyunu salması için bir kenara koyuyoruz. Bu süreç tamamlandıktan sonra orta ateşte kaynatıyoruz.
- Özleşince altını kapatıp blendırdan geçiriyoruz ki pütürlü birşey kalmasın. Sonrasında kapağı sağlam cam bir kavanoza sıcak halde doldurup ağzını sıkıca kapatıp tezgaha aykırı çevirerek o halde soğumasını bekliyoruz.
- Sıcak koyduğumuzdan kapak vakumlanıyor. Bitti, hepsi bu kadar. Serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz. Tek koşul kapağı açılan kavanozun kalanını buzdolabında koruma ediyoruz.
- İstediğiniz kadar, istediğiniz kıvama gelinceye kadar bir kapta karıştırıp afiyetle içebilirsiniz (Şeftalisi az şekerli olan yahut şekeri çok sevenler sulandırırken ekstra şeker ekleyebilir)şimdiden deneyecek olanlara afiyetle.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.