Dızmana Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Dızmana Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kabın içine un hariç gereçlerin hepsini yoğurma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendirdikten sonra 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
- Bir merdane yada oklava yardımıyla uzunluğuna açıyoruz arasana peynir maydanoz karışımı harçtan serpip rulo halinde katlıyoruz.
- 2 parmak genişliğinde kesiyoruz.
- Kestiğimiz kısım üste gelecek halde tepsiye diziyoruz.
- Üzeri için yoğurt, yumurta, sıvı yağ güzelce karıştırıp üzerine döküyoruz.
- Yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra 190 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.