Siz de her pazartesi diyete başlamaya karar verip, ertesi gün vazgeçenlerden misiniz? Cevabınızı biz zaten biliyoruz! Hangimiz zayıflama maceramızda ümitsizliğe kapılıp, diyeti ayrılmak için değişik bahaneler aramadık ki? Yeter fakat, artık bahanelere son! Doğum sonrası kiloları verebilmeniz için tüm bahanelerinize aradık taradık bir cevap bulduk! Diyete karar vermek ve bunu sürdürmek çoğumuz için hem can sıkıcı, ayrıca de baskı bir süreç Özellikle arkadaşlarla çıkılan yemekler, birbiri ardına gelen davetler, nefis yiyecekler diyete başladığımızda bizlerin en büyük düşmanı oluyor Kendimize bile itiraf etmekte zorlandığımız bu durumu inandırıcı kılmak için ICODEEksik yesem bile kilo alıyorum'''' , ICODESu içsem yarıyor'''' gibi bahaneler uyduruyoruz Fakat bunların hiçbiri doğru yok, çünkü kararlı ve inançlı olduğumuzda artı kilolarımızı vermememiz için hiçbir neden değil İşte bahaneler ve cevapları“Çok az yiyorum, gerçi kilo veremiyorum! Fazla eksik yediğiniz halde kilo veremediğinizi düşünüyorsunuz Peki şimdiye dek hiç yediğiniz yiyeceklerin listesini tuttunuz mu? Bir gün her tarafında yediklerinizin listesini tutsanız, düşündüğünüzden fazla daha fazla yediğinizi göreceksiniz Şayet de fazla pozitif abur cubur yiyorsunuz ve bunları adi yiyeceklerden saymadığınız için az yediğinizi düşünüyorsunuz Unutmayın, kalorisi düşük yiyeceklerle beslenir ve hareketli bir hayat sürerseniz, istediğiniz ölçülere kolaylıkla kavuşmanız olası“Sevdiğim yiyeceklerden caymak istemiyorum! Diyet yaparken sevdiğiniz yiyeceklerden vazgeçmenize gerek değil Çikolatadan, patates cipsinden ve dondurmadan vazgeçemem diyorsanız, bu yiyeceklerden eksik miktarda ve fazla sık olmamak kaydıyla yiyebilirsiniz Tabii bir an için kendinizi kaybedip, diyetten hemen vazgeçmeniz riskini de göz önünde bulundurmanız gerektiğini de gözardı etmeyin“Daha önce o kadar fazla defa denedim fakat başarılı olamadım! Perhiz yapmayı daha önce denemiş ve başarısızlığa uğramış olabilirsiniz Fakat sakın vazgeçmeyin Geçmiş deneyimlerinizden de ders alarak hatalarınızı fark etmeye çalışın Mesela; diyetiniz esnasında çok katı kurallar mı koydunuz? Kısa zamanda fazla artı kilo kaybetmek mi istediniz? Bir başka biri istediği için mi diyete başladınız? Tüm bu soruların cevaplarını bulmaya çalışın Bu kez daha önce yaptığınız yanlışlıkları yapmayın Daha realist olun, ne değin sürede kaç kilo verebileceğinizi iyi hesaplayın Ve olmasanız da en azından elinizden geleni yapabileceğinizi düşününPerhiz yiyecekleri çok pahalı Diyet bisküvileri, kekleri, çikolataları gerçekten de pahalıdır Ama siz bunların yerine kolaylıkla satın alabileceğiniz ve en az diğerleri dek etkili olan sebze, meyve, pirinç, yoğurt ve beyaz eti deneyebilirsiniz Bu Nedenle kendi perhiz yemeklerinizi kendiniz yaratabilirsiniz Sonuçta ayrıca paranız cebinizde kalır, keza de diyetiniz yarım kalmamış olurSigarayı yeni bıraktım, bir de diyet yapamam İster inanın, ister inanmayın sigarayı vazgeçme dönemleri yeme alışkanlıklarını başkalaştırmak için en yerinde zaman Bunu başarabilmeniz için olumlu düşünmeniz, kendinizi meşgul etmeniz ve planlı olmanız yeterli olacak Acıktığınızı hissettiğinizde derhal bir elma ya da başka bir meyve yiyin Bir yandan sigarayı bırakırken öteki yandan yeme alışkanlıklarınızı da değiştirebilir ve bu negatif dönemi kendiniz için olumlu bir ışık halkası çevirebilirsinizKilolarım ailemden geliyor, şişmanlık bizim genlerimizde var Şişmanlık bir yönüyle genlere emrindeki olabilir Lakin bu koşul sizin hiç kilo veremeyeceğinizi göstermez Ailenizde kalıtsal olarak büyüyen bir şişmanlık söz konusuysa bile, siz dinç bir perhiz programıyla ve uyumlu egzersizlerle kilo verebilirsiniz Sizin şanssızlığınız büyük olasılıkla bünyenizin küçük yaşınızdan beri size bahşedilen geniş porsiyonlar, kızartmalar ve çikolatalara alışkın olması Ama içten bir diyet programıyla tüm bunların üstesinden gelmeniz muhtemel“Meyve ve sebzeden dehşet ediyorum ve perhiz yapmak için bunları yiyemem Gizli bir koltuğa oturun Arkanıza yaslanın ve gözlerinizi kapayın Kendinizi sahilde kumların üstünde bir şezlongda düşünün Önünüzde büyük geniş bir tabak ve içinde birbirinden leziz mükemmel görünüşlü tropikal meyveler Dişlerinizi sulu bir kavuna, şeftaliye veya çileğe geçirdiğinizi hayal edin Hala meyveleri sevmiyor musunuz? Sadece kayıtlı bir meyve veya sebze seçmek zorunda da değilsiniz bir de, diyet yaparken yiyebileceğiniz bir sürü meyve çeşidi var Ayrıca daima taze meyve ve sebze yemenize de gerek değil Bu besinleri, kimi vakit dondurulmuş, kurutulmuş olarak da yiyebilir ya da sularını içebilirsiniz Meyveli yoğurtlar, meyve salataları da diyetiniz baştan başa sizi bekliyor Etiket diyetten sözünden dönmek için bahaneler Çok eksik yiyorum gerçi kilo veremiyorum! Diyet yiyecekleri çok fiyatı yüksek ne yapmalıyım? sigarayı bıraktım kilo alır mıyım şişman almak genlere yan mıdır? diyette moral önemli mi? su içsem yarıyor ne yapmalıyım? sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.