
Diyet Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet büyük uzunluk kabak (Küçük ise 3 adet)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam dereotu
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığının ucu ile karabiber
- Tuz
Diyet Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Zerzevatları yeterlice yıkayın. Kabakları 2 cm kalınlığında yuvarlak formda doğrayın.
- Biber ve soğanı da doğrayın. Zeytinyağında biber ve kuru soğanı az yumuşayana kadar soteleyin.
- Kabakları ek edin ve kabaklar yumuşayana kadar ortada karıştırarak pişirin.
- Pişen yemeğe baharatlarını yarım limonun suyunu ve dereotunu ekleyip bir kere çevirip ocaktan alın.
- Yoğurt ile bir arada servis edebilirsiniz.