
Kuru Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kuru kabak
- 8-10 tane tüm kurutulmuş biber
- 7-8 tane kuru domates
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıcak su
- Sarımsaklı yoğurt
Kuru Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kurutulmuş zerzevatları sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzün.
- Soğan ve sarımsakları yemeklik küçük doğrayın.
- Zeytinyağında soteleyin.
- Salçayı ek edip salça dağılınca kuru zerzevatları ekleyin. 5 dakika kavurup baharatları ve üzerine gelecek kadar sıcak su ek edin.
- Yıkanmış pirinci ekleyip kendi tavında pişmeye bırakın.
- Pirinçler pişince ocaktan alın.
- Servis evresinde sarımsaklı yoğurt ile servise alın afiyet olsun.