Dışarıdan Yedirtmeyecek Enfes Karışık Pideler Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 yumurta sarısı
- Kıymalı iç harcın üzerine kaşar rendesi
- Bir miktar kaşar
- Bir miktar dilimlenmiş sucuk
- İsteğe göre malzemeyi çoğaltabilirsiniz
Dışarıdan Yedirtmeyecek Enfes Karışık Pideler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlamak için süt, ılık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp maya ve şekeri iyice eritiyoruz.
- Daha sonra un ve tuzu derin bir kaba alıp ortasını çukurlaştırıyoruz.
- Çukurun ortasına karıştırdığımız maya şeker yağ ve sıvıları ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuz ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalanırken soğanımızı rondodan geçiriyoruz.
- Küçük küçük doğramış olduğumuz biberleri ve maydanozları soğanlarımız ve kıymamız ile bir araya getirip baharatlarımızla birlikte karıştırıyoruz.
- Daha sonra mayalanmış olan hamurumuzu eşit parçalara bölüyoruz ( yapacak olduğunuz pidenin büyüklüğüne göre bölebilirsiniz ben 6 parça yaptım 2 tepsi oldu).
- Bir merdane yardımıyla hamurlarımızı açıp hangi malzeme ile yapacaksak harçtan üzerine yayıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz pideleri uygun bir fırın tepsisine alıp kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.