bilgisayarci
FD Üye

Derin Dondurucu İçin Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo kabak
- 1/2 (yarım) kapya biber
- 7 adet köy biberi
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Derin Dondurucu İçin Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları yıkayıp baş ve sap kısımlarını temizledim ve küp küp doğradım. Biberleri de yıkayıp yemeklik doğradım.
- Sebzeleri tencerede karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirdim. Orta ateşte. Soteledim. Arada karıştırdım dibini tutmaması için.
- Kabakların dirilişi geçince ocağı söndürdüm. Kabaklar biraz suyunu salacaktır. Suyu süzdüm.
- Soğuyan soteyi buzdolabı poşetlerine aktarıp bir pipet yardımıyla havasını aldım. Kış için kabağım hazır ???? bizim gibi kabak severler için çok pratik bir tariftir. Kışın kullanacağım zaman çözdürmeden yemeğe katıyorum. Sağlık afiyet olsun ????.