
Derin Dondurucu İçin Kabak 2 Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo kabak
- 1 litre kaynar su
- 1 litre soğuk su
Derin Dondurucu İçin Kabak 2 Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağı şoklama yöntemi ile saklamak hem çok pratik hem de kışın çok kolaylaştırıcı oluyor. Bu şekilde tadını da koruyor. Kışın çorbalara ya da yemeklere çözdürmeden katıyorum.
- Kabakları yıkayıp baş ve sap kısımlarını ayırıp küp küp doğradım. Tencereye 1 litre su alıp kaynattım. Kaynayan suyun içine kabakları döküp 2 dakika haşladım.
- Hemen kabakları kevgirle alıp soğuk suyun içine aktardım. Bu şekilde şoklanan kabakları süzgece alıp süzdüm.
- Suyu iyice süzülen kabakları buzdolabı poşetine koyup bir pipetle havasını aldım ve poşetin ağzını sıkıca düğümledim. Derin dondurucuya kaldırdım. Sağlık afiyet olsun ????