Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dergah Pilavı

Hoş geldin! akan02 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Dergah Pilavı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
dergah-pilavi.jpg

Dergah Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • İri parça halinde kemikli kaburga, ya da but eti (Dana ya da kuzu)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük havuç
  • Küçük bir parça kereviz sapı
  • Tuz
  • Sıcak su
Pilav için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pilavlı bulgur
  • Tuz
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı su
Üzeri için;
  • Nar taneleri

Dergah Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti sıcak su ve iri parçalar halinde doğranmış sebzelerle birlikte tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyin. Normal tencerede haşlayacaksanız tuz eklemeyin. Basınçlı tencerede pişirecek olanlar tuzu ekleyebilir.
  2. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, eti pişirin. Suyunu süzün. Dilerseniz direk haşlama olarak ya da 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Eti alt üst ederek tereyağında. Kızartın.
  3. Pilav için; yağı eritin. Bulguru yıkamadan direk yağa ilave edip kavurun. Hafif beyazlamaya başlayınca suyu ve et suyunu ekleyip tuzunu ilave edin. 5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika kısık ateşte pişirin.
  4. Ocaktan alıp, 30 dakika demlendirin. Pilavı servis tabağına alın, üzerine eti oturtun. Nar taneleri gezdirip servis yapın afiyet olsun.
Dergah Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,097Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt