Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotu Poğaça Ve Açma

Dereotu Poğaça Ve Açma
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
dereotu-pogaca-ve-acma.jpg

Dereotu Poğaça Ve Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Bir su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı kuru dereotu
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • Beyaz peynir
  • Kuru maydanoz
Üzeri için;
  • Susam ve yumurta sarısı

Dereotu Poğaça Ve Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 bardak ılık suyla instant maya sulandırılır, içine 1 yemek kaşığı toz şeker atılarak aktifleşmesi sağlanır.
  2. Geniş bir kaba un alınarak diğer malzemeler tek tek eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
  3. Üzerine dereotu da eklenerek iyice yoğurulur ve üzeri kapatılarak mayalandırılır.
  4. Mayalanan hamurdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılarak içine peynir karışımından konulur ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  5. Açma için de 2 küçük parça alınarak simit şeklinde kıvrılır.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 20 dk da tepside mayalanması beklenir.
  7. 200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirilir.
Dereotu Poğaça Ve Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt