Dereotlu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 bardak tavuk suyu
- 1 adet yeşil biber
- 7,8 adet dereotu
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Dereotlu Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Havuç hariç bütün materyaller küçük formda doğranır.
- Havuç rendelenir ve tencereye bütün materyal atılır.
- İçine 1 tane küp şeker attım lezzet vermesi için.
- Bir bardak tavuk suyu koydum .(Önceden buzluğa atmıştım isteyen koymayabilir.)
- Gereçler piştikten sonra blenderden geçiriyoruz.
- Son olarak üstüne tereyağ ve toz kırmızı biber eritip döküyoruz. (dereotu inanılmaz hoş tat veriyor mutlaka deneyin).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.