Dereotlu Kabak Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet orta uzunluk kabak
- 1 adet havuç
- Yarım demet dereotu
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tutam karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı un
- 2 litre su
Dereotlu Kabak Çorbası Tanımı Yapılışı
- Havuç ve kabak rendenin küçük yeri ile rendelenir.
- Tencereye sıvı yağ konulur ,rendelenen havuç ve kabak 5 dk kavrulur.
- 2 litre su tencereye eklenir.
- Kaynayana kadar bekleyin kaynadıktan 5dk sonra bir kasede 3 kaşığı un ile 2 bardak sütü düzgünce karıştırın.
- Bu karışımı tenecrenin içine döküp güzelce karıştırın, tereyağı, tuz ve baharatları ekleyin karıştırarak 10 dk pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.