Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Danimarka Çörekleri

Danimarka Çörekleri
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler :
HAMUR MALZEMELERİ:
• 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası(veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası)
• 5 su bardağı un (550 g)
• 14 su bardağı toz şeker (40 g),
• 1,5 su bardağı ılık süt (300 g)
• 150 g tereyağı
• 1 adet yumurta

İÇ MALZEMELERİ: Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeleri kullanılabilir Örneğin ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, bal veya çeşitli marmelatlar

Hazırlanışı :
Mayayı ılık sütte eritip, diğer malzemeleri de karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin Yumuşamış tereyağın yarısını sürerek hamuru üçe katlayın, köşelerinden başlayarak yuvarlayın Oklava ile tekrar açarak kalan tereyağını üzerine sürün, tekrar aynı işlemi yapın ve yağı iyice yedirin Hamurunuz artık çörekler için hazırdır Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve 10 cm`lik kareler halinde kesin

Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın Böylece zarf şekli elde etmiş olacaksınız Bu hamurları hafifçe ısıtılmış tepsi üzerinde 20 dakika bekletin

200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin Üzerine şekerli su sürerek ufalanmış ceviz, badem, reçel vb ile süsleyin
 

Similar threads

Malzemeler 20 gr Kuru hamur Mayası(veya 42gryaş hamur Mayası) 5 Su bardağı un ¼ Su bardağı Toz Şeker 1,5 Su bardağı ılık Süt 150 gr Tereyağı 1 Adet Yumurta Yapılışı Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeler kullanılabilir Örneği;Ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Danimarka Çörekleri Tarifi Malzemeler 20 gr Kuru hamur Mayası(veya 42gryaş hamur Mayası) 5 Su bardağı un ¼ Su bardağı Toz Şeker 1,5 Su bardağı ılık Süt 150 gr Tereyağı 1 Adet Yumurta Yapılışı Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeler kullanılabilir Örneği ; Ufalanmış ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Malzemeler : HAMUR MALZEMELERİ: • 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 gr Pakmaya yaş hamur mayası) • 4,5 su bardağı un (500 gr) • 1 su bardağı süt (200 gr) • 3 çorba kaşığı toz şeker (60 gr) • 1 adet yumurta • 1,5 çay kaşığı tuz (4 g) • Yarım paket margarin (125gr) •...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Malzemeler : • 20 g kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası) • 4,5 su bardağı un • 50 g margarin • 2 tatlı kaşığı toz şeker • 1 çay kaşığı tuz • 1 adet yumurta • 1,5 su bardağı ılık su veya süt • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) Hazırlanışı : Giriş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Hamur 75 g tereyağı 1,5 su bardağı 300 ml süt 44,5 su bardağı 800900ml un ¼ su bardağı 50 ml şeker 1 paket kurumaya veya 25 gr yaş maya 1 çay kaşığı öğütülmüş kakule İç karışım 60 g tereyağı 2 çay kaşığı 10 ml tarçın ½ su bardağı şeker veya 100 gram badem ezmesi ve ¼ su bardağı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt