Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma

Açma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Malzemeler :
• 20 g kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası)
• 4,5 su bardağı un
• 50 g margarin
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
• 1,5 su bardağı ılık su veya süt
• 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Hazırlanışı :
Giriş bölümünde anlatılan yöntemle orta yumuşaklıkta mayalı hamur hazırlanıp, 2025 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin Tezgahın üzerini yağlayın ve yuvarlak hamur parçalarını 20 cm çapında açın Üzerlerine margarin sürün, bir ucundan kıvırarak rulo yapın, burarak katlayın, uçlarını birleştirin ve halka şeklini verin Açmaları yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 2530 dakika mayalanmaya bırakın Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çöreotu ile süsleyerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 1520 dakika pişirin
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt