iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 20 g kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası)
• 4,5 su bardağı un
• 50 g margarin
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
• 1,5 su bardağı ılık su veya süt
• 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Hazırlanışı :
Giriş bölümünde anlatılan yöntemle orta yumuşaklıkta mayalı hamur hazırlanıp, 2025 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin Tezgahın üzerini yağlayın ve yuvarlak hamur parçalarını 20 cm çapında açın Üzerlerine margarin sürün, bir ucundan kıvırarak rulo yapın, burarak katlayın, uçlarını birleştirin ve halka şeklini verin Açmaları yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 2530 dakika mayalanmaya bırakın Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çöreotu ile süsleyerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 1520 dakika pişirin
• 20 g kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası)
• 4,5 su bardağı un
• 50 g margarin
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
• 1,5 su bardağı ılık su veya süt
• 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Hazırlanışı :
Giriş bölümünde anlatılan yöntemle orta yumuşaklıkta mayalı hamur hazırlanıp, 2025 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin Tezgahın üzerini yağlayın ve yuvarlak hamur parçalarını 20 cm çapında açın Üzerlerine margarin sürün, bir ucundan kıvırarak rulo yapın, burarak katlayın, uçlarını birleştirin ve halka şeklini verin Açmaları yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 2530 dakika mayalanmaya bırakın Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çöreotu ile süsleyerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 1520 dakika pişirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.