Damak Çatlatan Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım litre süt (2.5 su bardağı =200ml)
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- İsteğe bağlı limon
- İsteğe bağlı fındık
Damak Çatlatan Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu ölçüleri artıra bilirsiniz ben 4 tane güveç elde ettim bu ölçülerle. Tereyağı eritip unumuzu güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra kavrulan unumuza sütümüzü ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırıyoruz.
- Az kaynadıktan sonra şeker ve vanilya ekliyoruz. Yoğunlaşıncaya kadar güzelce karıştırıyoruz şayet pütür pütürse blendarden geçirebilirsiniz. Yoğunlaşmasını beklerken tabanını tutturmayın daima karıştırın.
- Daha sonra koyulan helvamızı kaplara paylaştırıyoruz isterseniz borcamada yapabilirsiniz. Ben bu basamakta içine limon kabuğu rendeledim hoş bir kokusu oluyor.
- Fırın tepsisine koyup üstü kızarana kadar fırının üst kısmında pişiriyoruz. Güzelce kızarınca üstüne fındıkla ikram edebilirsiniz afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.