Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Daha Önceki Bildiğiniz Poğaçaları Unutun Yok Böyle Bir Lezzet

Daha Önceki Bildiğiniz Poğaçaları Unutun Yok Böyle Bir Lezzet
0
94

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Daha Evvelki Bildiğiniz Poğaçaları Unutun Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instand maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 2 yumurtanın akı içine (Sarısı yüzüne sürülecek)
  • Aldığı kadar un
Üzerine;
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • Susam yahut mavi haşhaş

Daha Evvelki Bildiğiniz Poğaçaları Unutun Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ılıktan biraz daha sıcağa yakın sütümüzü ve suyumuzu hamur leğenimize koyalım elimizi yakmayacak biçimde olacak burası kıymetli zira maya kesilmesin şekerimizi ve mayamızı ekleyelim bir 5 dk karıştıralım.
  2. Kalan öbür malzemeleride ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuralım yoğrulan hamurun üzerini kapatıp bir 15 dk dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamurdan mandalına büyüklüğünde hamurlar alıp, yuvarlayıp, tezgahın üzerine koyalım her bir bezenin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar yağ sürüp elimizle tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
  4. Açılan hamuru bıçakla kesip biçim verdikten sonra kıvırıp tepsiye dizelim yaklaşık 24 adet poğaça çıkıyor kalan hamuruda bu formda yapıp, 45 dk çalışmayan fırınının içinde bekletelim.
  5. Daha sonra kabaran poğaçalarımıza yumurta sürüp isteğe nazaran susam mavi haşhaş döküp 190 derece fansız fırında üzeri kızara kadar pişirelim afiyet olsun.
Daha Evvelki Bildiğiniz Poğaçaları Unutun Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Usulü Unutun, Bu Pilav En Pratik Tana Tane) Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç4 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tuzYarım fincan sıvı yağ3 yemek kaşığı tel şehriye3 damla limon suyu Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Yolu Unutun, Bu Pilav En...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Kış Tavası (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 600 gr kuşbaşı3 tane patlıcan2 tane kabak4 tane havuç1 tane küçük uzunluk karnabahar2 tane patates15 tane arpacık soğan1 küçük baş sarımsak500 gr domates konservesi (6-7tane olağan domates doğrayarak da yapabilirsiniz.)Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta2 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek ) Orta katları için; 1 çay bardağı sıvıyağ İç harcı için; PeynirMaydanoz El Açması Çıtır Börek (Mayasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için : 1 su bardağı ılık suYarım paket yaş maya1 kesme şeker1 tatlı kaşığı silme tuzYeteri kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz) Üstüne gelicek materyaller : 1 tane domates1 tane kapya biber1 avuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Biberli Ekmek (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt (ılık)1 çay bardağı su (ılık)1 paket kuru maya1 çay kaşığı şeker1,5 çay kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ4 su bardağı un Biberli harcı için; 1 çay bardağı sıvı yağ2 adet soğan1,5 yemek kaşığı biber salçası2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt