bilgisayarci
FD Üye
D Harf Pasta Tanımı İçin Malzemeler
2 tepsi için:
- 10 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 1 su bardağı buğday nişasta
- 2,5 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket pasta kreması
- 3 su bardağı süt
- 2 adet muz
- Damla çikolata
- Çilek
- Çikolata
D Harf Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta akları ve sarılarını ayırıyoruz, sarılara şekerin yarısını ekleyip, uygunca çırpıyoruz, sonra suyu ek ediyoruz, daha sonra nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
- Yumurta aklarına kalan şekeri ilave edip yeterlice yoğunlaşıp, akmayacak kıvama gelene kadar çırpıyoruz ve yumurta sarılarına bu karışımı ekleyip, alttan üste yanlışsız tıpkı istikamette karıştırarak ekliyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş iki tepsiye de bu harcı paylaştırıyoruz ve sırayla 160 derecede pişiriyoruz.
- İki kekide tepsiden çıkarıp, soğuduktan sonra d harf çizilmiş yağlı kağıdı kekin üzerine koyup, kesiyoruz.
- İlk kata krema sıkma torbasıyla krema sıkıp, muz ve damla çikolata koyuyoruz ve öbür keki kapatıp tekrar krema sıkıp, süslüyoruz.