Creme Brule ( Krem Brüle ) Tanımı İçin Gereçler
- 400 ml sıvı krema
- 100 ml süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- Vanilya özütü
- 5 yumurta sarısı
Creme Brule ( Krem Brüle ) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta sarılarını, vanilya özütünü ve vanilyayı mikser ile beyazlaşana kadar güzelce çırpalım. Küçük tencereye sütü ve kremayı ekleyip ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
- Krema-süt karışımı yavaşca yumurta şeker karışıma ek edelim ve mikserle çırpmayı bırakmayalım sıcak kremayı ek ederken. Creme brulé karışımı süzgeçten geçirelim ve köpükleri sönünceye kadar bekletelim.
- Fırına sağlam küçük kâselere dökelim ( kâseleri bir tepsiye yerleştirelim, tepsiye yarısına kadar su dökelim ) ve 125 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkan creme brulé leri oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim ve buzdolabına kaldıralım. Servis etmeye yakın üzerine şeker ekleyelim ve pürmüz ile karamelize olana kadar yakalım. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.