Zencefilli Ve Portakallı Krem Brule Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 2 yumurta sarısı
- 1 buçuk paket krema
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- Yarım portakalın suyu ve kabuğunun rendesi 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 3,4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Portakal dilimleri ve nane yaprakları (kıvam görülmesi açısından üst süsleme kullanmadım)
Zencefilli Ve Portakallı Krem Brule Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları ve yumurta sarılarını uygunca çırpın kremayı ve şekeri kaynayana kadar pişirin.
- Kaynayınca ateşten alıp içine toz jelatini koyun, jelatin güzelce eriyene kadar karıştırıp yumurtalı karışımla birlikte güzelce çırpın.
- Portakal kabuğu rendesini biraz tat vermesi için portakal suyunu ve toz zencefili de karışıma ek edin.
- 4 ya da 5 kalıba döküp soğumaya bırakın servisten biraz evvel kremaların üzerine çokça şeker serpip evvelden ısıttığınız fırında pişirin.
- Lakin üzerinin karamelize olması yalnızca birkaç dakika süreceğinden fırının yanından ayrılmadan pişirin.
- Servisten evvel soğumaya bırakın birkaç portakal dilimi ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın toz zencefil yerine istek ettiğiniz öteki bir aramayı da kullanabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.