
Creme Brule ( Krem Brüle ) Tanımı İçin Gereçler
- 400 ml sıvı krema
- 100 ml süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- Vanilya özütü
- 5 yumurta sarısı
Creme Brule ( Krem Brüle ) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta sarılarını, vanilya özütünü ve vanilyayı mikser ile beyazlaşana kadar güzelce çırpalım. Küçük tencereye sütü ve kremayı ekleyip ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
- Krema-süt karışımı yavaşca yumurta şeker karışıma ek edelim ve mikserle çırpmayı bırakmayalım sıcak kremayı ek ederken. Creme brulé karışımı süzgeçten geçirelim ve köpükleri sönünceye kadar bekletelim.
- Fırına sağlam küçük kâselere dökelim ( kâseleri bir tepsiye yerleştirelim, tepsiye yarısına kadar su dökelim ) ve 125 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkan creme brulé leri oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim ve buzdolabına kaldıralım. Servis etmeye yakın üzerine şeker ekleyelim ve pürmüz ile karamelize olana kadar yakalım. Afiyet olsun????.