Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çömlekte Güveç Tarifi

Hoş geldin! Crossima tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çömlekte Güveç Tarifi
0
31

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
comlekte-guvec-tarifi.jpg

Çömlekte Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kuzu kuş bası veya kemikli et
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • Tereyağ
Sosu için ;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • Pul biber, karabiber, tuz

Çömlekte Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak güvece biraz sıvı yağ gezdirelim.
  2. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayıp güvecin dibine yayalım.
  3. Daha sonra üzerine etleri ekleyip karabiber serpelim.
  4. Etlerin üzerine küp küp doğranmış patatesleri ve sarımsakları ekleyelim.
  5. Daha sonra iri doğranmış biberleri ekliyoruz.
  6. Biberlerin üzerine iri doğranmış patlıcanlarıda ekleyelim.
  7. En üste bolca domates dilimleyelim.
  8. Üzerine tekrar sarımsak ekleyelim.
  9. Son olarak üzerine bi kaç parça tereyağ ekleyip salçalı sosumuzu dökelim.
  10. Kapağını kapatıp ilk önce harlı ateşte kaynamaya bırakalım.
  11. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp yaklaşık 2 veya 2,5 saat pişmeye bırakalım.
Not: güvecinizi bu şekilde hazırlayıp ekmek fırınınada gonderebilirsiniz. 1 saatte pişiyor.

Çok lezzetli bir tarif denemizi tavsiye ediyorum ????????.

Çömlekte Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt