
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 g jülyen doğranmış dana eti
- 1 rendelenmiş soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 orta boy patates
- 2 rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 250g süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Jülyen doğradığımız etlerimize rendelenmiş soğan, süt, zeytinyağ ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve 1 saat marine ediyoruz.
- Patatesleri ince ince doğruyoruz tuzlayıp kızartmak için hazırlıyoruz.
- Marine olan etlerimizi tavaya alıp yüksek ateşte ara ara çevirerek pişiriyoruz.
- Patateslerimizi kızartıyoruz.
- Sos tavasına zeytinyağ koyup salçayı koyuyoruz. Rendelenmiş domatesleri ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Kırmızı toz biberi koyup karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
- Sarımsakları rendeliyoruz ve süzme yoğurt ile karıştırıyoruz.
- Servis tabağına önce patatesleri sonra sarımsaklı yoğurdu, etleri ve en üste de domates sosunu koyarak servis ediyoruz.
Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı