
Çok Pratik Ve Çok Lezzetli Lavaş Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un(ele yapışmayacak)
Çok Pratik Ve Çok Lezzetli Lavaş Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak ılık sütü, sıvı yağı, tuzu, şekeri, mayayı bir kapta karıştırarak kulak göğsü kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğuruyoruz.
- Ağzını kapatıp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzdan cevizden az büyük bezeler alıp merdaneyle açıyoruz.
- Ocakta ısınan tavamızda gerili önlü pişiriyoruz.
- Pişen lavaşlarımızı bir bez yada bir sofra ortasına koyalım ki kurumasın.
- İsterseniz pişirdiğiniz lavaşların ortasına peynir, tereyağ koyup da kahvaltılarınızı renklendirebilirsiniz. İsterseniz de bu türlü kullanabilirsiniz.
- Bezeleri çok ince açmayın ki lavaşlarınız piştikten sonra kuruyabilirler.