Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı hindistan cevizi
- 2 paket kremşanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gr krema
- 180 gr sütlü çikolata
- Antep fıstığı
- Beyaz çikolata
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak keki yapıyoruz. Yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra içerisine kakao ,vanilin, kabartma tozu ekleyerek yavaşça karıştırıyoruz.
- Ardından azar azar unu ek ederek kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Yağlı kağıt geçirdiğimiz kelepçeli kalıbımıza kek harcını döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında 20- 25 dakika pişiriyoruz.
- Kek fırından çıktıktan sonra üzerine bir su bardağı sütü yavaşça gezdiriyoruz.
- Daha sonra kremşanti ve sütü bir kaba koyarak güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra içerisine pudra şekeri ve hindistan cevizine ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kekimizin üzerine bu harcı yayıyoruz.
- Ganaj için tavaya kremamızı koyup ısıtalım sonra üzerine çikolataları ekleyip ganajı hazırlıyoruz.
- Daha sonra ganajı hindistan cevizli harcın üzerine yayıyoruz.
- Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
- Ben üzerine beyaz çikolata ve antepfıstığı ile süsledim dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.