Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı hindistan cevizi
- 2 paket kremşanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gr krema
- 180 gr sütlü çikolata
- Antep fıstığı
- Beyaz çikolata
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak keki yapıyoruz. Yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra içerisine kakao ,vanilin, kabartma tozu ekleyerek yavaşça karıştırıyoruz.
- Ardından azar azar unu ek ederek kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Yağlı kağıt geçirdiğimiz kelepçeli kalıbımıza kek harcını döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında 20- 25 dakika pişiriyoruz.
- Kek fırından çıktıktan sonra üzerine bir su bardağı sütü yavaşça gezdiriyoruz.
- Daha sonra kremşanti ve sütü bir kaba koyarak güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra içerisine pudra şekeri ve hindistan cevizine ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kekimizin üzerine bu harcı yayıyoruz.
- Ganaj için tavaya kremamızı koyup ısıtalım sonra üzerine çikolataları ekleyip ganajı hazırlıyoruz.
- Daha sonra ganajı hindistan cevizli harcın üzerine yayıyoruz.
- Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
- Ben üzerine beyaz çikolata ve antepfıstığı ile süsledim dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı