
Cocostar Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 paket çikolata
Cocostar Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamurunun bütün materyallerini bir kaba alalım ve özdeşleşene kadar yoğuralım.
- Şerbeti için şeker ve suyu küçük bir cezve yada tencerede kaynatalım.
- İç harcının gereçlerini bir tabağa alıp birbirine yapışana kadar yoğuralım.
- 1 paket çikolatamızı benmari yordamı eritelim.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde açıp iç harcından fındık büyüklüğünde alıp hamurumuzu içine koyalım ve hamurumuzu yuvarlayalım.
- 180 derecede yaklaşık 25 30 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca evvel şerbetimizin içinde iki üç tıp çevirip daha sonra üst kısmını çikolata sosuna batıralım.
- Üzerindeki sosu soğuyup donunca servis edebilirsiniz.