Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çoban Payı

Çoban Payı
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
coban-payi.jpg

Çoban Hissesi Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram kıyma
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı biber, salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz karabiber
Püre için
  • 5 adet büyük uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar rendeliyorum
  • Tuz, karabiber, muskat (Muskat olmasa da olur)

Çoban Hissesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patatesleri soyup dörde bölelim bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ek edip haşlayalım.
  2. Havuçları küp küp doğrayıp bezelye ile birlikte farklı bir kapta yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Uygun bir tencere yahut tavada yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağda hafif soteleyelim.
  4. Kıymayı ekleyip rengi biraz dönene kadar kavuralım.
  5. Unu ekleyip bir ölçü daha kavurup suyu ek edelim ve karıştıralım.
  6. Salçaları, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştıralım.
  7. Son olarak haşlamış olduğumuz havuç ve bezelyeyi ekleyip güzelce karıştıralım.
  8. Hazırladığımız kıymalı harcı borcama alıp yayalım.
  9. Haşlanmış patateslerimize tereyağı süt kaşar tuz ve karabiberi ekleyip varsa çok az muskat rendeleyip püre galine getirelim.
  10. Hazırladığımız püreyi kıymalı harcın üzerine yayıp üstüne çatalla form verelim.
  11. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  12. Birinci sıcağı geçtikten sonra dilimleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt