elektronikci
FD Üye

Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- 1 kase süzme yoğurt
- 1-2 diş sarımsak rendesi
- Tuz
- 1 adet yufka
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak ve havuçları rendeleyin. Ben kabak ve havuçları farklı ayrı kavurdum ancak hiç o denli uğraşmaya gerek yok.
- Tavaya sıvı yağ alıp kabakları kavurun. Kabak suyunu salacak, hafif çekince havuçları ekleyin.
- Tuzunu atıp bir arada yumuşayıncaya kadar kavurun. Yoğurt ve sarımsağı çırpın. Soğuyan kabak ve havuçla karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serip pizza dilimi biçiminde evvel 12 modüle, sonra her bir parçayı 4’e bölün. Çöp şiş ile kalın yerinden başlayarak sarıp ucunu ıslatarak kapatın, şişten iterek çıkartın. Tüm kesimlere tıpkı süreci uygulayıp, bol kızgın yağda kızartın.
- Ben yufkaları daha evvelce sarmıştım ve buzluktan çıkardığım için fotoğraf evresi yok.
- Yufkalar fazla gelecektir, artanı bir tepside dondurup sonra poşetleyebilir, gereksiniminiz olduğunda çıkarıp buzu çözüldüğünde kızartabilirsiniz. Çıtır yufkaları farklı yoğurtlu salatalarda da kullanabilirsiniz.
- Servis tabağına salatayı alıp üzerine çıtır yufkaları yerleştirin. Yufkayla uğraşmak istemiyorum derseniz toz biberli, cevizli yağ gezdirebilir yahut maydanoz, nane, pul biber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.