Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabaklı Meze

Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabaklı Meze

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
citir-yufkali-havuclu-kabakli-meze.jpg

Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • Tuz
  • 1 adet yufka

Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabak ve havuçları rendeleyin. Ben kabak ve havuçları farklı ayrı kavurdum ancak hiç o denli uğraşmaya gerek yok.
  2. Tavaya sıvı yağ alıp kabakları kavurun. Kabak suyunu salacak, hafif çekince havuçları ekleyin.
  3. Tuzunu atıp bir arada yumuşayıncaya kadar kavurun. Yoğurt ve sarımsağı çırpın. Soğuyan kabak ve havuçla karıştırın.
  4. Yufkayı tezgaha serip pizza dilimi biçiminde evvel 12 modüle, sonra her bir parçayı 4’e bölün. Çöp şiş ile kalın yerinden başlayarak sarıp ucunu ıslatarak kapatın, şişten iterek çıkartın. Tüm kesimlere tıpkı süreci uygulayıp, bol kızgın yağda kızartın.
  5. Ben yufkaları daha evvelce sarmıştım ve buzluktan çıkardığım için fotoğraf evresi yok.
  6. Yufkalar fazla gelecektir, artanı bir tepside dondurup sonra poşetleyebilir, gereksiniminiz olduğunda çıkarıp buzu çözüldüğünde kızartabilirsiniz. Çıtır yufkaları farklı yoğurtlu salatalarda da kullanabilirsiniz.
  7. Servis tabağına salatayı alıp üzerine çıtır yufkaları yerleştirin. Yufkayla uğraşmak istemiyorum derseniz toz biberli, cevizli yağ gezdirebilir yahut maydanoz, nane, pul biber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Tarator Tanımı İçin Materyaller 2 adet kabak (Orta boy)2 adet havuç (Orta boy)2 diş sarımsak1 çay bardağı kadar yoğurtYarım çay bardağı kadar mayonez1 tutam tuz Üzeri için; İnce dövülmüş ceviz2 yemek kaşığı sıvı yağ Çıtır yufka için; 1 adet yufka Çıtır Yufkalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı İçin Gereçler 5 adet havuç3 adet kabak340 gram konserve mısır10 adet ortaboy kornişon turşu2 adet közlenmiş kapya biberDereotu Sosu için; Yoğurt2 diş sarımsakMayonezKarabiberTuz Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Kabaklı Havuçlu Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Malzemeler 1 adet kabak1 adet havuçDereotuTuzCevizSüzme yoğurtMayonez2 yemek kaşığı zeytinyağı Kabaklı Havuçlu Yoğurtlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabaklar ve havuçlar yağda sotelenir, daha sonra soğuması için bir kenara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Kaşık Kaşık Yedirten Kabaklı Havuçlu Salata Tanımı İçin Malzemeler 2-3 adet kabak2 -3 adet havuç2-3 adet salatalıkYarım demet dereotu3-4 yemek kaşığı mayonez1 su bardağı süzme yoğurt1 kase haşlanmış mısırTuzZeytinyağı Üzerine Sıvı yağ2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 avuç içi ufalanmış ceviz içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
3 Yufkalı Lokmalık Çıtır Börek (Kabaklı) Tanımı İçin Materyaller 3 tane yufka2 adet küçük kabak3 adet yeşil biber1 tane kırmızı biberBiraz beyaz peynirBir tutam maydanoz1 çay kaşığı kadar tuzKarabiber Sos için: 1 çay bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı suYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt