Çıtır Tavuk Baget Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet tavuk baget
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı mısırunu
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı köri (İsteğe göre)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Baget Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bagetleri tenceremize yada düdüklümüze alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz biraz tuz ekleyip haşlıyoruz.
- Pişen bagetleri soğumaya bırakıyoruz.
- Bir tabağa mısır unu galeta unu, un ve bütün baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Diğer bir tabağa da yumurtaları kırıyoruz yarım çay bardağı suyla açıyoruz.
- Soğuyan bagetleri evvel una akabinde yumurta karışımına ve tekrar una buluyoruz bu halde buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
- Mühlet doldukdan sonra tıpkı süreçleri tekrarlıyoruz. Yumurta, un, yumurta karışım kızdırılmış tavada düzgünce pişene kadar kızartıyoruz.
Afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.