
Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 300 gram çökelek
- Maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
- Tuz
Çıtır Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos materyallerini karıştıralım ve hazır edelim.
- Yufkayı geniş yeri gelecek formda tezgaha koyup sostan her yerine sürelim.
- Yufkayı da birebir biçimde yapalım.
- Yufkayı koyup sos sürmeden iç harcından koyalım ve rulo yapalım. Tepsiye koyalım.
- Yufkalar bitene kadar tıpkı formda devam edelim.
- Daha sonra kalan sosu fırçayla üstüne sürelim. (ben susam da kulandım)
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
Çıtır Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı