
Çıtır Nohutlu Kabak Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet orta uzunluk taze kabak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- ince kıyılmış maydanoz yahut dere otu
Çıtır Nohutlu Kabak Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohut için tüm materyalleri karıştıralım yağlı kağıt serili tepsiye koyalım evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirelim.
- Kabakların kabuğunu soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim tavaya yağı koyup ısıtalım.
- Üzerinede kabağı ekleyip yumuşayana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kabağa süzme yoğurt mayonez tuz ek edip karıştıralım servis tabağına koyduğumuz kabağın üzerine nohudu koyalım afiyet olsun.