Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği

Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği
0
61

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
citir-citir-tel-tel-kiymali-patatesli-gul-boregi.jpg

Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet taze günlük yufka
İç Harcı İçin
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk patates (500 gram)
  • 2 adet orta uzunluk soğan (300 gram)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
İçi ve Üzerine Sürmek İçin Sos
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Buğday yahut mısır)
  • 3 yemek kaşığı sirke

Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak tavamıza sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Kıymayı ekleyerek rengi değişip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  2. Rendelediğimiz patatesleri ekleyip kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ek ederek karıştırıp ocağı kapatalım. Damak tadına nazaran farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.
  3. Sosu için tereyağını tavada eritip ocaktan alarak içine öbür sos materyallerini ekleyip güzelce karıştıralım. Yufkayı tezgaha serip dörde bölelim. Akabinde sosumuzu fırça ile yufkaların her yerine eşit biçimde yavaşça yedirerek sürelim.
  4. İç harcı yufkanın geniş tarafına koyup rulo formunda saralım ve içe yanlışsız kıvırarak gül hali verelim. Bütün yufkaları bu halde sararak hazırlayalım. Yağladığımız yahut pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize börekleri dizelim.
  5. Kalan sosu yufkaların üzerine sürelim. Sosun yetmeyeceğini düşünürseniz biraz sıvı yağ ve çok az unu bir dolu çay kaşığı üzere sosa ek edip uygunca karıştırıp sürebilirsiniz.
  6. Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Püf noktası olarak mümkünse taze günlük yufka kullanmanızı tavsiye ederim. Sosu ve taze yufka sayesinde herkes bu böreği elde açma yaptığınızı zannedecektir. Afiyetle.
 

Similar threads

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler 28 adet baklavalık yufka İç harcı için; 300-350 gr kadar kıyma1 büyük boy soğan2 yemek kaşığı sıvıyağTuz,karabiberPul biber (İsteğe bağlı)3 orta boy patates Sosu için; 1 adet yumurtaYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Çıtır Soslu Patatesli Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler 22 adet baklavalık yufka İçi için; 5 – 6 tane patates1 büyük boy soğan5 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı salça1.5 çay kaşığı kırmızı toz biberNaneTuz Sosu için; 1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurt1.5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Patatesli Gül Böreği (Sosu Sodalı) Tanımı İçin Materyaller 5 adet yufka İçi için; 4 patates (Büyük ya da orta boy)2 adet soğan5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberPul biber Sosu için; 1 şişe maden suyu4 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için; 3 yemek kaşığı yoğurtTuz2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Sahurluk Maden Sodalı Patatesli Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler 6 adet yufka6 adet patates1 adet kuru soğan1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı1 tatlı kaşığı biber salçası1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kimyonYarım kahve fincanı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 5 tane yufka Sosu için; 1 su bardağı süt2 adet yumurta2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı sıvı yağ İç materyal; 500 gr kıyma2 tane orta uzunluk rendelenmiş patates2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt