bilgisayarci
FD Üye
Çıtır Çıtır Soğanlı Küçük Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 2 adet soğan
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Sumak
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Haşhaş
Çıtır Çıtır Soğanlı Küçük Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları yemeklik yahut sulandırmadan robotta ufaltarak doğrayalım .
- Üzerine yağını, tuzunu ,baharatını ek edip karıştıralım.
- Milföyden bir yaprak alalım enine 3 eşit kesime bölelim .
- Uç kısmına iç harçtan koyup sıkmadan rulo saralım .
- Alt kısmını biraz sabitleyin açılmasın çok????
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı pekmez karışımı sürelim, haşhaş serpelim .
- 200 derece çok hoş ısınmış fırında nar üzere kızarana kadar denetimli pişirelim.
Çıtır Çıtır Soğanlı Küçük Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.