Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su
- Yarım su bardağı maden suyu
- 1 paket sıvı krema (yoksa 1 su bardağı süt de olur)
- Lor peyniri ve eriyen peynir karışık kullandım
- Maydanoz
- 1 şişe maden suyu
- 1 yumurta sarısı
- Haşhaş, çörek otu yahut susam
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını eritin ve ılımasını bekleyin.
- Ilıdıktan sonra tüm sos materyallerini ekleyerek karıştırın.
- 1 adet yufkayı tezgaha serin.
- Üzerine her yerine sos gelecek formda sostan bir kepçe dökün.
- Üzerine ikinci yufkayı serin.
- Tüm yufkaları bu halde soslayarak serin.
- 4. Yufkanın üzerine de sostan dökerek yufkaları evvel 4 ‘e daha sonra da tekrar 4’e bölün. Toplamda 16 adet börek elde ediyoruz. Yufkalarınız büyükse 6 modüle da bölebilirsiniz.
- Daha sonra iç gerecini ekleyip saralım.
- Herhangi bir kaba koyarak üzerine maden suyu gezdirip ağzını kapatalım.
- 1 saat dolapta bekletelim.
- Çıkardıktan sonra fırın tepsisine alıp yumurta sarısı sürüp haşhaş yahut çörek otu serperek 200 derecede 35 dakika kadar pişirelim.Dondurucuya atacaksanız maden suyu dökmeden kaldırın.Şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.