Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu

Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu
0
54

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
citir-citir-salatalik-tursusu.jpg

Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

• Turşuluk küçük salatalık
  • 1 litrelik kavanoz
  • 3-4 nohut
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 tane limon tuzu
  • 3-4 tane sarımsak
  • Üzeri basası sıcak su

Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kavanozun dibine 3-4 tane nohut atalım.
  2. Salatalıkları dik şekilde dolduralım.
  3. Aralarına 3-4 diş sarımsak atalım.
  4. Üzerine 1,5 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı, şeker, 1 çay bardağı sirke ve 3-4 tane limon tuzu (Tatlı kaşığının ucuyla) koyalım.
  5. Kavanoz kapakları yeni kapak olsun ve bir kap içinde üzerine sıcak su koyup, hazır edelim.
  6. Her kavanozu kaynamış sıcak su ile üzeri basası dolduralım.
  7. Kapağını kapatıp ters çevirelim.
  8. Üzerini bir bezle kapatalım ve en az 24 saat üzeri kapalı olarak hareket ettirmeden bekletelim.
  9. Karanlık ve serin bir yere kaldıralım.
  10. 15 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ????????
Not: Ben 4 kilo salatalıktan yaptım. 7 tane litrelik 3 tanede yarımlık kavanoz doldu. Her kavanoz için yukarıdaki ölçüyü kullandım.

Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 1 litrelik kavanoz için; 1 yemek kaşığı kaya tuzu1 çay bardağına yakın üzüm sirkesi1 silme tatlı kaşığı limon tuzu1 silme tatlı kaşığı toz şekerYarım baş sarımsak 5 litrelik kavanoz için; 1 çay bardağı kaya tuzu1 su bardağı üzüm sirkesi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kaynar Su İle Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 500ml şişe için; Turşuluk salatalık Her bir şişe için; 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu1 tatlı kaşığı şekerYarım çay bardağı sirkeSarımsak Üzeri için; Kaynamış su Kaynar Su İle Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi İçin Malzemeler Büyük boy karnabahar4-5 adet havuçHer kavanoz için 5-6 diş) 2 baş sarımsakHer kavanoz için 1 yemek kaşığı) Kaya tuzu Her kavanoz için 1 tatlı kaşığı) Toz şekerHer kavanoz için 1 çay bardağı) Sirke Her kavanoz için çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Soğan Turşusu Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler 4 adet orta boy mor soğan1 çay bardağı sirke (Ben üzüm sirkesi kullandım ama elma da olur )1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker1 litrelik kavanozÜzerine geçecek kadar kaynar su Soğan Turşusu Çıtır Çıtır Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
5 Günde Hazır Çıtır Salatalık Turşusu (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 2 adet 1 litrelik kavanoz15-20 ortası salatalık ( büyüklüğüne nazaran değişir2-3 bardak kaynar su2 kavanoz için 1 er yemek kaşığı kaya tuzu2 kavanoz için 1 er tatlı kaşığı şeker2 kavanoza yaklaşık 10 diş sarımsak (5 er tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,505Konular
982,709Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt