elektronikci
FD Üye
Çıtır Çıtır Kıl Biber Turşusu (Tam Ölçülü Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- Kıl acı biber
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 5-6 diş sarımsak
- Kaynar su
Çıtır Çıtır Kıl Biber Turşusu (Tam Ölçülü Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kavanoz ve kapaklarını kaynar suda bekletelim. Kapakları, kapatma aşamasına kadar hep suda sıcak tutalım ki iyi vakumlansın.
- Şişenin içine kıl biberleri sıkışık şekilde yerleştiriyoruz. Aralara sarımsak atıyoruz.
- Üzerine sırayla kaya tuzu, şeker ve sirkeyi döktükten sonra kavanozun ağzına kadar kaynar su doldurup sıcak suyun içinde bekleyen kullanılmamış kapaklarla iki geri bir ileri hareketle sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
- Arada kontrol ederek kapak atmadığından emin oluyoruz. Turşumuz birkaç gün içinde hazır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.