Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Börek

Çıtır Börek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet yufka
*1 5 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*3 yemek kaşığı sut
*2 yemek kaşığı un
*1 yumurta

İç harcı için

*Bir miktar kuru çökelek
*Az taze soğan
*Az dereotu
*Yarım demet maydanoz

Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Yufkalarımızı seriyoruz
1 yufkanın yarısına kadar yağılı karışımımızdan sürüyoruz
Daha sonra ikiye katlıyoruz
Katladığımız kısımada yağılı karışımdan sürüyoruz
Uzun kalan kısma iç harcımızı uzunlamasına koyup katlıyoruz
Diğer yufkalar içinde ayni işlemi uygulayıp 4 parmak kalınlığında kesiyoruz
İsterseniz buzluğa atıp daha sonrada pişirebileceğiniz bir tarif
Sanki o zaman daha güzel oluyor gibi geliyor bana
Üzerine yumurta sarisi sürüp susam ya da çörek otuyla süsleyip fırına veriyoruz
Alt üst pişirmede yaklaşık 20dk pişiriyoruz
Şimdiden afiyetler olsuun

Similar threads

Pratik Ve Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler *4 adet yufka *3 bağ ıspanak ( benim kullandığım ıspanakların bağları küçüktü) *1 adet soğan *23 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ *Tatlı kaşığının ucuyla salça ( ben biber salçası kullandım ) *Tuz *Pulbiber *İsteğe bağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler *3 yufka *500 gr kıyma *2 adet orta boy soğan *Tuz *Karabiber *Pul biber *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı su *2 yemek kaşığı nişasta *4 yemek kaşığı un *3 yemek kaşığı tereyağı Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı 1 *Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler *6 adet hazır yufka İç *harcı için; *2 adet patates *Tuz Üzeri için; **2 adet yumurta sarısı *Çörek otu Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Patatesi haşlayıp İçine tuz koyup eziyoruz Yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz Büzüştürüp sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler *4adet yufka *56tane haşlanmış patates *İstediginiz baharatlar İç sosu için; *1 su bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı sirke *3 yemek kaşığı un *Tuz Üzeri için; *1 yumurta ve susam Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler *56 adet yufka *İçi için göz kararı haşlanmış patates Sosu için; *1 su bardağı yoğurt *Yarım su bardağı süt *1 yumurta *1 çay kaşığı karbonat (kabarması için) *Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri için; *Yumurta sarısı (az 1 miktar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt