iltasyazilim
FD Üye
Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1kg reçellik çilek
1 kg toz şeker Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı Çilekleri bol suda ezmeden yıkayıp suyunu süzün ve derin bir kaba alın üzerini bürüyecek şekilde toz şekeri dökün ve 1 gece serin bir yerde bekletin çilekler kendi suyunu salmış olacaktır,çilekleri süzün ve suyunu bir tencereye alıp kaynatın kıvamını arzuya göre ayarlayın(şerbetinin koyuluğunu)ineceğine 34 dk kala süzmüş olduğunuz çilekleri atıp 23 taşım daha kaynatıp ateşten alın ve soğumaya bırakın ılıdıktan sonra saklayacağınız herhangi bir kavanoza alın karanlık ve normal sıcaklıktaki bir yerde saklayın ben vişne reçelini de bu şekilde yapıyorum yapınca onun resmini de koyacağım
REÇELLER HAKKINDA BİLGİ: Çok tatlı meyvenin 1 kilosuna 1 kilo şeker az tatlı meyvenin 1 kilosuna 15 kilo şeker Ekşi tattaki meyvenin 1 kilosuna 2 kilo şeker konur Reçelleri kaynatırken köpükleri alınmamalıdır Ateşten indikten sonra eğer köpüğü varsa alın Reçeli kaynatırken veya boşaltırken karıştırmayın aksi halde şekerlenir Reçeli koyduğunuz kabın ağzını reçel soğuduktan sonra kapatınız
1kg reçellik çilek
1 kg toz şeker Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı Çilekleri bol suda ezmeden yıkayıp suyunu süzün ve derin bir kaba alın üzerini bürüyecek şekilde toz şekeri dökün ve 1 gece serin bir yerde bekletin çilekler kendi suyunu salmış olacaktır,çilekleri süzün ve suyunu bir tencereye alıp kaynatın kıvamını arzuya göre ayarlayın(şerbetinin koyuluğunu)ineceğine 34 dk kala süzmüş olduğunuz çilekleri atıp 23 taşım daha kaynatıp ateşten alın ve soğumaya bırakın ılıdıktan sonra saklayacağınız herhangi bir kavanoza alın karanlık ve normal sıcaklıktaki bir yerde saklayın ben vişne reçelini de bu şekilde yapıyorum yapınca onun resmini de koyacağım
REÇELLER HAKKINDA BİLGİ: Çok tatlı meyvenin 1 kilosuna 1 kilo şeker az tatlı meyvenin 1 kilosuna 15 kilo şeker Ekşi tattaki meyvenin 1 kilosuna 2 kilo şeker konur Reçelleri kaynatırken köpükleri alınmamalıdır Ateşten indikten sonra eğer köpüğü varsa alın Reçeli kaynatırken veya boşaltırken karıştırmayın aksi halde şekerlenir Reçeli koyduğunuz kabın ağzını reçel soğuduktan sonra kapatınız