
Çilek Parçacıklı Kek Tanımı İçin Gereçler
- ️3 adet yumurta (oda ısısında olmalı)
- ️4 yemek kaşığı sıcak su
- ️1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
- ️1 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200ml)
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya şekeri
- ️2 yemek kaşığı kakao
- ️1 su bardağı çilek ( ben dondurulmuş kullandım, taze çilekte olur)
- ️3 su bardağı un
- ️ 1.5 su bardağı süt
- ️ 1 yemek kaşığı kakao
- ️ 3 yemek kaşığı şeker
- ️ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çilek Parçacıklı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, sıcak su ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
- Akabinde evvel sıvı gereçleri sonra kuru gereçleri ekliyoruz.
- En son doğranmış çilekleri ilave ediyoruz.
- Yağlanmış kalıba alıp 170 derecelik fırında pişiyoruz!
- Sosu için bütün gereçleri tencereyi alıp kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra kenara alıp ılınmaya bırakıyoruz.
- Kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra sosunu üzerine gezdiriyoruz.
- İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.