
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 paket pasta kreması kakaolu
- 2 su bardağı süt
- 1 adet muz
- Benmari yordamı eritilmiş çikolata
- Biraz çikolata rendesi
- Biraz hindistan cevizi
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ,şeker köpürünceye kadar çırpılır.
- Süt, sıvı yağ ,un, kabartma tozu, vanilya sırayla eklenir hepsini karıştırıp yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirilir.
- O ortada pasta kreması süt yeterlice mikser yardımıyla çırpılır krema kek pişene kadar buzlukta bekletilir.
- Pişen keki ikiye bölerek soğutup ortasına kremanın yarısını yayarak öbür keki üzerine kapatılır.
- Kalan kremayı da pastanın her tarafını kapatacak formda yayarak kek kapatılır.
- Üzerine ve etrafına muzları dizerek benmari yöntemi eritilmiş çikolatayı krem şanti aparatının içine alarak görseldeki üzere pastanın üzerine hal verilir .
- Çikolata rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyerek buzdolabında bir gece bekletilir deneyenler Afiyet olsun????.