Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 100 gr un
- 180 gram şeker
- 4 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 50 ml ılık su
- 20gr nişasta
- 35 gram kakao
- 1 paket vanilya
- 2 kutu çiğ krema
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 kutu maskarpone ( yoksa iki kutu tuzsuz suyu uygunca süzülmüş labne)
- 200 gram beyaz pasta çikolatası
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı rende çikolata
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yumurta akı ve sarısı ayrılır, sarıları şeker ve su ile köpürtülür.
- Rengi açılıp kabarana kadar çırpılır.
- Sonra bir kapta kakao hariç öteki kuru materyaller karıştırılıp elenerek karıştırılır .
- Az tuzla köpürtülen yumurta akları yavaş yavaş eklenip söndürmeden spatula ile dıştan içe yanlışsız karıştırılır.
- Eleyerek kakao eklenir ve birebir hassasiyetle karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.
- Evvelce ısıtılmış fanlı 180 derecelik fırında yaklaşık 30 -35 dk denetimli olarak pişirilir.
- Kreması için; Benmari yolu beyaz çikolata eritilip ılınması için bırakılır.
- Krema pudra şekeri ile mikserle çırpılır.Orta dönemde süratli yapılırsa krema köpürmez kesilebilir.
- Sonra krema ya maskarpone eklenip çırpılır .
- Son olarak ılıyan çikolata yavaş yavaş eklenip biraz daha çırpılır.
- Kek üç kesim ya ayrılıp krema ile kat kat birleştirilir.
- Ortalarına damla çikolata serpilir .
- Kremanın üzerine en üste rende çikolata serpilir ve dolapta bir gece bekletilerek servis edilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.