
Duble Çikolatalı Kremalı Pasta iki Renkli Kremalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
- 2 yumurta
- 1 ajda çay bardağı şeker
- 1 ajda çay bardağı yoğurt
- 1 ajda çay bardağı sıvı yağ
- 2 ajda çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 kutu sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 80 gram beyaz çikolata
- 1 kutu sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 80 gram sütlü yahut bitter çikolata
Duble Çikolatalı Kremalı Pasta iki Renkli Kremalı Pasta Tanımı Yapılışı
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır vanilya, sıvı yağ ve yoğurt ek edilir ve çırpmaya devam edilir.
- Un ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır.
- En son kakao ek edilir ve homojen olana kadar çırpılır.
- Kelepçeli yahut rastgele bir yuvarlak kalıba dökülür.
- 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Kek pişerken krema hazırlanır.
- Beyaz çikolatalı krema için; sıvı krema bir kaşık pudra şekeri ile krema iki kat olana kadar çırpılır. Benmari yöntemi eritilmiş beyaz çikolata ek edilir çırpılır.
- Siyah çikolatalı krema için; birebir biçimde sıvı krema bir kaşık pudra şekeri ile krema iki kat olana kadar çırpılır. Benmari tarzı eritilmiş sütlü yahut bitter çikolata ek edilir çırpılır.
- Son olarak: pişen kek birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kahveli süt ile ıslatılır.
- Kekin üzerine evvel beyaz krema dökülür. Üstü güzelce düzeltilir.
- Buzdolabında bekletilir. Biraz sertleştikten sonra üzerine siyah çikolatalı krema dökülür. Ve istenilen formda süslenir.
- Bir gece dolapta bekletilerek dilimlenir. Ancak bizim üzere sabırsız bir yapınız varsa en az 4 saat bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.