Çikolatalı Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un (kontrollü)
- Pastacı kreması
Çikolatalı Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için bütün materyalleri bir kaba alalım ve ununu denetimli halde ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde 12 kesim ayıralım.
- Tartolet kalıplarını tereyağ ile yağlayalım ve sonra hamuru tartolet kabına elimiz ile yayalım.
- Kenarlarından kalan fazlalıkları alalım.
- Daha sonda tabanını çatal ile delikler açalım ki fırında kabarmasın.
- 170 derece alt üst fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kremasını hazırlayım dolapta dinlendirelim.
- Daha sonra soğumuş tartoletlerimizin üzerine kremayı sıkalım ve çikolata ile süsleyelim. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.