bilgisayarci
FD Üye
Çikolatalı Dantelli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane pandispanya kek
- 1 çay bardağı süt (kekleri ıslatmak için)
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket krem şanti
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- Kenton pasta süsü
- Ferrorucci çikolata
- 80 gram bitter çikolata
Çikolatalı Dantelli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yarım paket krem santi ve yarım su bardağı süt ile hazırlıyoruz dolaba kaldırıyoruz.
- Pasta kreması için geri kalan malzemeleri karıştırıp kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan krema ve krem şantiye karıştırıyoruz.
- Kekimizin her iki parçasını da süt ile ıslatıp arasına krema sürüyoruz.
- Sonra aynı krema ile üzerini kapatıyoruz. Kremadan bir miktar alarak sıkma aparatının en kalın ucu ile süsleme yapıyoruz. Pastamızı 1 saat dolaba koyuyoruz.
- 1 saat sonunda benmari usulü erittiğimiz çikolatayı sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerine istediğimiz şekilde sıkıyoruz.
- 2 dk buzluğa koyup yapışmaz bir hale gelince pastanın etrafına sarıyoruz. Dilimlemeden önce çıkartıyoruz.
Çikolatalı Dantelli Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.