Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çikolata Taneli Beze

Çikolata Taneli Beze
0
24

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
106
cikolata-taneli-beze.jpg

Çikolata Taneli Beze Tanımı İçin Gereçler

• 2 orta uzunluk yumurtanın akı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 klasik su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Rendelenmiş çikolata

Çikolata Taneli Beze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle mikser ucunun sığacağı kadar derin ve küçük bir kap seçelim.(ben bim’in süzme yoğurt kutusunda yaptım. ).
  2. Geniş kap ile de çok denedim lakin istediğim kıvamı bu formda elde ettim.
  3. Yumurtaları dolaptan çıkardıktan sonra 10 dk kaloriferin üzerinde beklettim oda sıcaklığında olması için. Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.
  4. Yumurtaları derin kanımıza koyalım. Tuzunu ekleyelim.
  5. Pudra şekeri ve vanilya başka bir kapta karışmış halde yanında hazır edelim.
  6. Oda sıcaklığındaki yumurta akı ve tuzu çırpmaya başlayalım. Biraz beyazlaşıp köpürmeye başlayınca pudra şekeri+vanilya karışımından tatlı kaşığıyla çırpmaya hiç orta vermeden ekleyelim. Kıvamı çırptıkca koyulasak tasa etmeyin.
  7. El mikseri ile yaklaşık 10 dk yüksek ayarda çırptım. Tam taş üzere değil fakat katiyetle akmayan kıvamda olmalı. Bu kıvamı elde edene kadar çırpalım.
  8. Daha sonra sıkma torbamıza alalım. Dilediğimiz formda sıkalım. Ben renklendirmeden üzerine rendenin ince tarafiyla çikolata rendeledim. Bu kademede da boyası pasta şekerlemesi de kullanılabilir.
  9. Evvelden ısıtılmış 100-110 derece olağan ayarda 1 saat pişirelim. Kapağını açmadan kendi kendine soğumasını bekleyelim.Ben genelde akşam yapıp sabah kupkuru olarak elime alıyorum.Yapacaklara kolay gelsin. ????.
Çikolata Taneli Beze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt