Çikolata Taneli Beze Tanımı İçin Gereçler
- 2 orta uzunluk yumurtanın akı
- 1 çimdik tuz
- 1 klasik su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Rendelenmiş çikolata
Çikolata Taneli Beze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mikser ucunun sığacağı kadar derin ve küçük bir kap seçelim.(ben bim’in süzme yoğurt kutusunda yaptım. ).
- Geniş kap ile de çok denedim lakin istediğim kıvamı bu formda elde ettim.
- Yumurtaları dolaptan çıkardıktan sonra 10 dk kaloriferin üzerinde beklettim oda sıcaklığında olması için. Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.
- Yumurtaları derin kanımıza koyalım. Tuzunu ekleyelim.
- Pudra şekeri ve vanilya başka bir kapta karışmış halde yanında hazır edelim.
- Oda sıcaklığındaki yumurta akı ve tuzu çırpmaya başlayalım. Biraz beyazlaşıp köpürmeye başlayınca pudra şekeri+vanilya karışımından tatlı kaşığıyla çırpmaya hiç orta vermeden ekleyelim. Kıvamı çırptıkca koyulasak tasa etmeyin.
- El mikseri ile yaklaşık 10 dk yüksek ayarda çırptım. Tam taş üzere değil fakat katiyetle akmayan kıvamda olmalı. Bu kıvamı elde edene kadar çırpalım.
- Daha sonra sıkma torbamıza alalım. Dilediğimiz formda sıkalım. Ben renklendirmeden üzerine rendenin ince tarafiyla çikolata rendeledim. Bu kademede da boyası pasta şekerlemesi de kullanılabilir.
- Evvelden ısıtılmış 100-110 derece olağan ayarda 1 saat pişirelim. Kapağını açmadan kendi kendine soğumasını bekleyelim.Ben genelde akşam yapıp sabah kupkuru olarak elime alıyorum.Yapacaklara kolay gelsin. ????.