Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 40 gram beyaz çikolata (İsteğe bağlı)
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı buz yada soğuk su
- 40 gram bitter çikolata
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağı tencerede eritelim akabinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar en az 10 dakika kadar kavuralım (Unun güzelce kavrulması çok önemli)
- Daha sonra sütü şekeri ekleyip yoğunlaşana kadar karıştıralım. Yoğunlaşan muhallebiyi ateşten alıp, beyaz çikolatayı ekleyelim ve eriyinceye kadar karıştıralım. Kaç dakika mikser ile çırpın ve kupların yarısına gelecek kadar paylaştıralım.
- Çikolata sosu için; çikolata ve buzlu su hariç bütün malzemeyi uygun tencereye ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Koyulaşan çikolata sosumuzu ateşten alıp çikolata ve soğuk suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Çikolata sosumuzuda kuplara muhallebinin üzerlerine eşit formda paylaştıralım. Oda sıcaklığına gelen tatlımıza kakao serperek buzdolabına kaldırın soğuyunca servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.