Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 40 gram beyaz çikolata (İsteğe bağlı)
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı buz yada soğuk su
- 40 gram bitter çikolata
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağı tencerede eritelim akabinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar en az 10 dakika kadar kavuralım (Unun güzelce kavrulması çok önemli)
- Daha sonra sütü şekeri ekleyip yoğunlaşana kadar karıştıralım. Yoğunlaşan muhallebiyi ateşten alıp, beyaz çikolatayı ekleyelim ve eriyinceye kadar karıştıralım. Kaç dakika mikser ile çırpın ve kupların yarısına gelecek kadar paylaştıralım.
- Çikolata sosu için; çikolata ve buzlu su hariç bütün malzemeyi uygun tencereye ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Koyulaşan çikolata sosumuzu ateşten alıp çikolata ve soğuk suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Çikolata sosumuzuda kuplara muhallebinin üzerlerine eşit formda paylaştıralım. Oda sıcaklığına gelen tatlımıza kakao serperek buzdolabına kaldırın soğuyunca servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.