
Çikolata Soslu Nefis Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kutu krema( 1 su bardağı süt de olabilir)
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
- 2 kaşık kakao
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Hazır çikolata sosu
Çikolata Soslu Nefis Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri mayonez kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
- Akabinde krema, sıvı yağ ekleyip karışana kadar çırpıp damla çikolataları ek ediyoruz.
- Sonra vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip içine unu ve nişastayı da katıp çırpmaya devam ediyoruz.
- Yarısını ayırıp içine 2 kaşık kakao katıp karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız karışımı tabanı tereyağı ile yağlanıp daha sonra unlanmış kalıba döküyoruz.
- Evvel sade hamurdan daha sonra kakaolu hamuru içine döküp üstten karıştırıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece de kek pişene kadar pişiriyoruz yaklaşık 45 -50 dakika da pişti fırınınızın pişirme müddeti farklılık gösterebilir. Kürdanı batırıp keke pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Pişen kekin soğumasını bekleyip servis tabağına alıp aksi çevirip kalıptan çıkartıyoruz.
- Hazır çikolata sosun yarısını gerisinde ki tarife nazaran yapıp hazırlıyoruz.
- Soğuyan sosu buzdolabı poşetine koyup kekimizin üzerine eşit form de poşet yardımı ile kenarlarından akmasını sağlıyoruz afiyet olsun.